Palić je bio sportski centar još u 19. veku, stoga ne čudi da je i 20. i 21. vek na jezeru i dalje sportski orjentisan.

Nekadašnje zime su bile hladnije nego danas, tako da je led bio zagarantovan tokom cele zime, gde su se već i pre čitavog veka na njemu klizali klizači, hokejaši pa čak i jedriličari na ledu. Palić je bio i ishodište subotičke hokejaške tradicije, koja traje svom snagom do današnjeg dana.

Što se tiče letnjih sportova, propagator uzrečice "u zdravom telu - zdrav duh" i sporta uopšte, krajem XIX veka u ovim krajevima, je bio Subotičanin Lajoš Vermeš koji je već 1880 godine na Paliću, u duhu olimpizma, organizovao sportske igre okupljajući stotine najboljih sportista. Između 1880. i 1914. na Paliću su održavane sportske igre u brzom hodanju, biciklizmu, rvanju, mačevanju i drugim sportovima. Dugu tradiciju na Paliću imaju: veslanje, jedrenje, igre loptom, kuglanje, plivanje, klizanje, jedrenje na ledu i naravno – tenis.

Zahvaljujući Palićkom jezeru, mnogi vodeni sportovi cvetaju na Paliću, kao što su veslanje, jedrenje. Svake godine se organizuje i plivački maraton na Paliću - preplivavanje jezera u dužini od oko 2 km.

Danas je Palić poznat kao sportsko rekreativni centar i mnoge reprezentacije su odabrale baš Palić za svoje pripreme. Na Paliću možete pronaći mnoge sportske terene, počevši od većih fudbalskih i košarkaških terena, pa do do teniskih terena ili manjih, kao što je naprimer mali golf i kuglanje.

Sport na Paliću - tenis
Teniski teren na Paliću

Sponzori

Najposećenije stranice

Virtuelna šetnja kroz Palić

Virtuelna šetnja kroz Zoološki vrt

Vesti

Partneri

Palić smeštaj Banje Srbije Sokobanja Banja Vrujci Zlatibor Smestaj Vrnjacka Banja Rad za studente u USA

Poslednje vesti

Baby boom u Zooloskom vrtu (2022-05-29)